Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php:316) in /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-content/themes/wplms/includes/func.php on line 168

Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, object given in /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-template-loader.php on line 214

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-content/plugins/bbpress/includes/core/template-functions.php:316) in /home/netkorzo/webapps/iksze/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
IKSZE http://iksze.hu Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Egyesület Thu, 14 Apr 2016 07:59:42 +0000 hu hourly 1 Entrepreneurial Spirit: találkozások, élmény, inspiráció http://iksze.hu/entrepreneurial-spirit-talalkozasok-elmeny-inspiracio/ http://iksze.hu/entrepreneurial-spirit-talalkozasok-elmeny-inspiracio/#respond Tue, 10 Nov 2015 13:27:37 +0000 http://iksze.hu/?p=3175 Minden év november 5-e egy emlékezetes nap lehetne Magyarország életében, de általában nem tudunk róla, hogy miért, és nem is nagyon foglalkozunk vele sem hivatalos, tudós, történeti, szakmai, sem pedig civil körökben.
Pontosan 90 évvel ezelőtt ezen a napon iktatták törvénybe Széchenyi István gróf emlékét, vagyis Széchenyi e naptól fogva lett hivatalosan „a legnagyobb magyar”.

Az Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Egyesület arra vállalkozott, hogy azt a megtisztelő és egyben valódi szakmai kihívást jelentő feladatát, amely a YouthStart Entrepreneurship Summit and Award nemzetközi éves konferenciájának első magyarországi megrendezését jelenti, sajátos ízzel valósítja meg.

Az volt a célunk, hogy itt és most, 2015. november 5-7. között a szakmai résztvevők magyar találkozások élményével körítve tölthessenek együtt időt, miközben inspirációt, történeteket, szakmai támogatást kapnak egymástól és tőlünk: magyar stakeholderektől.
Elővettünk hát szép magyar szokások receptjeit, alakjait, összegyúrtuk európai értékekkel, arculatokkal és célokkal, azaz összességében feltöltöttük hagyományokkal és élettel ezt a novemberi rendezvényt.
Megmutattuk a várost, és benne elődeink eszméit. Meg is kóstoltattuk, klasszikus és mai formában, édesen, sósan. Bejártuk a Dunát, amely sokunkat összeköt, ránéztünk közelről, távolról, figyeltük, ahogy ráül egy papírhajó, vagy egy legendás kőhíd.

Ünnepeltünk, megmutattunk, tisztelegtünk, versenyeztünk, tanultunk, tanítottunk, kapcsolódtunk. Magyar cukrászok, grafikusok, budapesti street food startup ringjei, zeneakadémiánkról jazz zenészek, tanáraink, iskoláink, üzletembereink, changemakerek, mind-mind hozzátették a magukét ehhez a három naphoz.
Így lett kerek egész a konferencia, amelyben:
volt valami új és valami régi
valami ismerős és valami ismeretlen
valami saját és valami kapott
valami magyar és valami európai
valami egyedi és valami közösségi
valami gazdasági és valami társadalmi
valami nemzeti és valami uniós
valami személyes és valami szakmai.

Az egyik ilyen találkozás volt számukra „Steve”, a legnagyobb magyar szelleme, aki már 200 évvel ezelőtt meglátta Budapestben a lehetőséget.
Pontosan erre van szükség ma is: meg kell látnunk Budapestben a lehetőséget.
De nemcsak nekünk, hazaiaknak, hanem más országok érintettjeinek is.
Ez a vállalkozói szellemiség, a hazai entrepreneurship témájának egyik kulcsfeladata ma, Magyarországon.

Kerestünk és hívtunk szószólókat, példákat, ötleteket, nagyköveteket, akik akadtak is szép számmal:
Íme a szép számok – meg ami mögötte van:

9 ország – jöttek keletről és nyugatról
150 résztvevő – tinik és senior szakemberek, közösen
100 fiatal entrepreneur – sikereken innen és túl
33 előadó – akik jó hírét viszik a magyar entrepreneurshipnek
4 szakértő zsűri – angol, holland és magyar szakértőkkel
14 szekció – megmutattuk, honnan indulunk és hová tartunk
4 témakör – call to action stratégia, egy konferencia programvázába rejtve
4 kerekasztal – izgalmas témagazdák egy asztalnál
4 előadás – történetek, amelyeket érdemes megismerni
4 workshop – élményalapú közösségi tanulás, kortalanul
1 magyar népdal – mindenkinek

Így emlékszik egyik zsűritagunk:

“Inspiráló volt látni, hogy milyen eredményeket értek el a fiatalok olyan terepen, ami még nekünk, 20-40 évvel tapasztaltabb vállalkozóknak is komoly kihívás. És ez a végeredménytől függetlenül minden résztvevőre igaz.”
(Tolnai Ákos; http://abilitymatrix.com/)

Ez történt november első napsütötte napjaiban az Európai Ifjúsági Központban, Budapesten, Magyarországon. Tudást, élményt, névjegyeket és a közép-európai életérzést vihette haza tőlünk mindenki, aki velünk tartott, és 3 sűrű nap után hazaindult vonaton, repülőn, meg a 4-es 6-os villamoson.
Mindenkinek jó utat, sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

Találkozzunk jövőre ugyanekkor Berlinben!

]]>
http://iksze.hu/entrepreneurial-spirit-talalkozasok-elmeny-inspiracio/feed/ 0
YouthStart Entrepreneurial Summit and Award: elsőként Magyarországon http://iksze.hu/youthstart-entrepreneurial-summit-and-award-elsokent-magyarorszagon/ http://iksze.hu/youthstart-entrepreneurial-summit-and-award-elsokent-magyarorszagon/#respond Mon, 02 Nov 2015 15:17:14 +0000 http://iksze.hu/?p=3159  

Egy konferencia a ma és a holnap ötleteiről – nálunk

Mi köti össze a Tisza cipőt, a Ustreamet és a Bike Maffiát?
Milyen az, amikor egy vállalkozó, egy professzor és egy csapat külföldi kamasz együtt énekel?
Hogy lehet az, hogy a diák viszi a tanárt konferenciára?
Hányan kellünk a változáshoz?

10 ország találkozik november 6-án Budapesten azért, hogy az európai szakképzés és vállalkozás fejlesztés szereplői bemutatkozhassanak egymásnak, tanulhassanak és taníthassanak egy jó hangulatú szakmai napon, ahol születő ötletekről, érett sikerekről, és a kettőt összekötő lehetőségekről mesélünk.

A konferencián a diákoknak szóló ötletverseny mellett előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések folynak majd angol és magyar nyelven.
Részletek: http://teenbuilding.hu/programunk/konferencia/

Mindenkinek vannak ötletei.
A kérdés csak az, mihez kezd velük.

]]>
http://iksze.hu/youthstart-entrepreneurial-summit-and-award-elsokent-magyarorszagon/feed/ 0
A magyar vállalkozó két arca: a szorgalmas innovátor és a simlis http://iksze.hu/a-magyar-vallalkozo-ket-arca-a-szorgalmas-innovator-es-a-simlis/ http://iksze.hu/a-magyar-vallalkozo-ket-arca-a-szorgalmas-innovator-es-a-simlis/#respond Mon, 28 Sep 2015 12:29:46 +0000 http://iksze.hu/?p=3071 Mi jut eszébe elsőre, ha a vállalkozókra gondol? Hogy keresik a kiskapukat? Hogy kényszerből csinálják? Vagy éppen innovatívak, kreatívak és bátrak? Erre voltak kíváncsiak a Bridge Budapest alapítói, a Transparency Internationallel és a CEU Business Schoollal együttműködésben, mert hisznek, abban, hogy az ország versenyképessége a teljesítményre és tudásra épülő vállalkozásokon múlik. A reprezentatív kutatást a Kutatólabor készítette, és azt vizsgálja, milyen a viszonya a magyaroknak a vállalkozókhoz és a vállalkozáshoz. A magyar vállalkozó két arca: a szorgalmas innovátor és a simlis.

A Kutatólabor által készített kutatásból kiderül, hogy szinte mindenkinek van személyes kapcsolata vállalkozókkal: a megkérdezettek 13 százaléka jelenleg is vállalkozó, ötödük kipróbálta már a vállalkozói létet, 84 százaléknak pedig van az ismeretségi körében. A férfiak 28 százaléka volt vállalkozó, míg a nőknek csak 18, minden ötödik diplomásnak van vállalkozása, az érettségivel nem rendelkezők közül viszont csak minden tizenkettedik embernek. Ugyanakkor érdekes adat, hogy éppen a diplomás szülők támogatják legkevésbé, hogy a gyerekük vállalkozóvá váljon, míg egy négyes skálán az érettségivel nem rendelkező szülők 2,75 értékben örülnének ennek, addig a diplomások csak 2,39-re.

A megkérdezettek szerint a család és a barátok tudják a legjobban segíteni a vállalkozókat, fontosak lehetnek még az állami támogatások, ugyanakkor az adó- és jogrendszer akadályozó tényező, csakúgy, mint az önbizalomhiány. Ez utóbbi egyébként a diplomások számára a legnagyobb probléma.

„Több fronton is azon vagyunk, hogy mind a vállalkozók, mind pedig a társadalom tisztában legyen a vállalkozások szerepével egy ország életében. Nemcsak gazdaságilag befolyásolják az országot: a teljesítményen és tudáson  alapuló vállalkozások építhetik Magyarország  önbizalmát. Szeretnénk minél több érvet felsorakoztatni, miért éri meg vállalható módon vállalkozni, és ha a vállalkozók egymástól tanulhatnának erről a sokak által nehezebbnek gondolt útról.”- indokolta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője, hogy miért vágtak bele az első millió történetéről szóló kezdeményezésbe.

A kutatásban legtöbben pozitív jelzőket társítanak a vállalkozókhoz – legalábbis ezt mutatja a kutatás azon része, amelyben konkrét jelzőkről kellett megállapítania a megkérdezetteknek, hogy igazak-e a vállalkozókra. Ez alapján 88% kreatívnak és 86% tehetségesnek tartja a vállalkozókat, 65% tisztességesnek és csak minden harmadik ember tartotta jellemzőnek a “csaló” jelzőt. A szabad asszociációt engedő kérdés viszont ettől eltérő képet mutatott. Amikor nem irányított kérdést kaptak, akkor nagyrészt negatív jelzőket használtak a válaszadók a vállalkozókra, mint a “fehérgalléros vagy szabadlábon lévő bűnöző” vagy az “igavonó barom”, aki “drága autóval jár”. De a vagyonosodási vizsgálat, a körbetartozás, a csőd és a kiskapuk is az asszociációk közé tartoztak. Pozitív említésként a bátorságot emelte ki a válaszadók kisebb része, valamint azt, hogy a vállalkozó a túlélés esélyadója.

Ugyanakkor a bizalmatlanság is jellemző: a fiatalok (18-29 évesek) egy 5-ös skálán 2,45-re értékelték a vállalkozók megbízhatatlanságát, az idősebbek (60-65 évesek) már 2.91-re, vagyis az idősebb korosztálynak rosszabb a benyomása/tapasztalata a vállalkozókról. A munkanélküliek vannak a legrosszabb véleménnyel a vállalkozókról: 60%-ban csalónak tartják őket.

Összességében kettős kép rajzolódik ki a kutatásból: egyrészt él még fejekben a korábban jellemző simlis, drága autós “maffiózó” vállalkozó képe, aki mindenhol kiskapukat keres, másrészt már elterjedt a kreatív, innovatív, bátor és becsületes vállalkozó képe is: főleg a fiatalabbak körében.

“Meggyőződésem, hogy akár a saját cégünk, akár az országunk hosszútávon csak úgy lesz versenyképes, ha a gazdaság szereplői közül minél többen a szabályok szerint játszanak” – mondta Fehér Gyula, a Ustream társalapítója. Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója szerint pedig mindannyian büszkék szeretnénk lenni arra amit építettünk, nem pedig szégyenkezni miatta. Balogh Péter, az NNG társalapítója is erről beszélt és hozzátette, ha valamit nem éri meg becsületesen csinálni, akkor azt egyáltalán nem éri meg csinálni. Azért sem mindegy, hogy milyen az üzleti környezet, mert az ország alkalmazottainak gyakorlatilag a 90%-a vállalkozásokban dolgozik – ezt már Rechnitzer Dóra a Transparency International üzleti programjának a vezetője tette hozzá az elhangzottakhoz.

 

Forrás: http://www.elsomilliom.hu/

]]>
http://iksze.hu/a-magyar-vallalkozo-ket-arca-a-szorgalmas-innovator-es-a-simlis/feed/ 0
Az ember, aki megreformálta az oktatást http://iksze.hu/az-ember-aki-megreformalta-az-oktatast/ http://iksze.hu/az-ember-aki-megreformalta-az-oktatast/#respond Fri, 12 Dec 2014 10:35:38 +0000 http://iksze.hu/?p=2944 Hunyjuk be a szemünket és képzeljük el az átlagos középiskolai oktatást. Megvan? Matek, töri, biosz, előre megírt tananyag, rendszerbe illesztés, felsőfokú tanulmányokra való felkészítés. Na, most húzzunk innen egy képzeletbeli egyenest és gondoljunk bele, hogy a vonalunk másik végén a vállalkozói szféra áll. Sikerült? Kétlem.

 

Ausztria, 70-es, 80-as évek. Johannes Lindner vállalkozó szellemű diák, aki jó szónoki képességeivel, különleges ötleteivel hívja fel magára az osztálya figyelmét. Szociális segítő akcióival, fundraising ötleteivel fiatal felnőttként már környezetéből is kitűnt, és hamarosan első vállalkozását is megalapította.

Johannes fiatalon felismerte az ausztriai, és később a legtöbb ország középoktatásának egyik gyengeségét. Az osztrák gimnáziumok, melyekbe a diákok nagyjából egyharmada jár, magasabb szinten oktat, ad tudást, tapasztalatot és megfelelő készségeket a későbbi jobb egyetemre, majd a későbbi jobb munkahelyre és magasabb életszínvonalra. A maradék, rendszerint rosszabb körülmények közül kikerülő diákok kétharmada szakiskolába, szakközépiskolába jár. Ezeknek az iskoláknak a nagy része elavult tanítási módszerekkel, előre megírt tananyaggal erőszakolta bele a lexikális tudást a fiatalok fejébe. A tanárok megölték a kreativitást, és kész modelleket adtak a diákok elé, akik ettől elvesztették érdeklődésüket az új gondolatok, koncepciók irányában.

A diákok nem voltak képesek felismerni saját képességeiket, kapacitásukat, bátortalanok voltak, csökkent az önbizalmuk és nem hangoztatták saját ötleteiket. Ráadásul a diákság modern stressz tünete mindenkire nagyobb hatással van: a félelem az alacsony bérektől, rossz pozícióktól és a telített munkaerőpiactól nagyobb, mint valaha.

ÚJ SZEMLÉLET

lindner2Johannes Lindner a problémát realizálva ötletelni kezdett azon, miként lehet előmozdítani a diákok kreativitását, csapatban végzett gyakorlati tevékenységüket, önbizalmukat a saját ötleteik terén és inspirálni őket a vállalkozói szemléletmódra. Elsőként belenyúlt az addig egységes tantervbe, és feltöltötte gyakorlati órákkal, csoportmunkákkal, és önálló vagy csoportos gondolkodásra serkentő feladatokkal. Olyan projekteket indított a diákok számára, melyek az iskolából kimozdulva valódi hatással rendelkeznek. Ez a közösségi vállalkozói szemlélet magukat a diákokat is saját projektjeik és ötleteik megvalósítására sarkallta.

Mára a Lindner által kidolgozott szemlélet évente 2500 diákot vonz világszerte, akik jelentős része Kelet-európai. Több mint 400 tanárt képzett ki Európa-szerte a módszerei középiskolai elültetésére. Johannes erőfeszítéseinek hála az osztrák középoktatásban tanulók kétharmada (60 000 diák) vesz részt heti 3-8 órában vállalkozói szemléleteket oktató órán.

 

 

forrás: ashoka.org, ec.europa.eu, entrepreneurship.de

]]>
http://iksze.hu/az-ember-aki-megreformalta-az-oktatast/feed/ 0
Get in the Ring – pitching verseny startupoknak http://iksze.hu/get-in-the-ring-pitching-verseny-startupoknak/ http://iksze.hu/get-in-the-ring-pitching-verseny-startupoknak/#respond Mon, 03 Nov 2014 15:50:03 +0000 http://iksze.hu/?p=2941 Kiütéssel nyert a Neticle!

Igazi “nehézsúlyú startup bokszolók” nyertek a Get in the Ring első magyarországi versenyén. A dobogós start-up-ok között nehéz volt a legjobbat kiválasztani, mert mindegyik szuper volt: Sopreso (3.), TestJokey (2.) és a nyertes Neticle! Ellátogattunk a szerda esti rendezvényre, amelyen izgalmas párharcban mérték össze az erejüket a versenyzők!

A szervező Enterprise Hungary első eseményével nagyon kitett magáért, hiszen hazánkba is elhozta a show-szerű elemekre építő versenyt, ahol a pitch-elő (prezentáló) start-up-ok párban kűzdenek meg az elsőségért. Először egy 1,5 perces rövid beszédben próbálnak bizonytani a zsűri és közönség előtt, de legfőképpen a párbajban résztvevő másik start-up-pal szemben. Majd kapnak 3-4 kérdést és erre is villámválaszt kell adniuk. Majd a zsűri értékel, és el is dől ki jut tovább a párharcból. Majd a round-ok nyertesei ismét megmérköznek, immár csak a zsűri kérdéseire és ez alapján születik meg a döntés.

20141022_201701

Az október 22-i, budapesti verseny hangulatára ízelítőül nézzétek meg ezt a videót, amelyben éppen a Hashclash és a Sopreso párbajozik:
Igazán forró volt a hangulat, és a műsorvezető is egy igazi bokszmérkőzésről kerülhetet a technológiai versenybe. Izgalmas díszletek és klassz megvalósítás! Gratulálunk! Üde színfolt volt, hogy a közönség soraiban jobbára fiatalokat, egyetemistákat lehetett látni és nem az unalomig ismert start-up arcokat. Befektetőket egyelőre még nem láttunk a nézők között, de talán az első verseny még csak a “bemelegítés” volt.

20141022_192327

Mindenesetre villogtak a vakuk, izzott a levegő és a start-up-ok kűzdöttek! Ahogy a való életben is. Izgalmas díszletek és végre egy mást akaró, újat mutató start-up verseny! Üdvözöljük itthon a friss energiákat felvonultató versenyt, és drukkolunk a folytatáshoz!

20141022_201649

Ez Szófiában lesz, majd Rotterdamban lesz a nagy európai döntő. Reméljük, a magyar nyertes ott is a döntőben végez és nagyon várjuk a híreket a győzelemről!

Forrás: INSIDER blog

]]>
http://iksze.hu/get-in-the-ring-pitching-verseny-startupoknak/feed/ 0
INSIDER: Európa harmadik legjobb startupja magyar http://iksze.hu/insider-europa-harmadik-legjobb-startupja-a-magyar-smart-vineyard/ http://iksze.hu/insider-europa-harmadik-legjobb-startupja-a-magyar-smart-vineyard/#respond Sun, 19 Oct 2014 15:55:29 +0000 http://kezembenakulcs.hu/?p=2034 Dobogós helyezést ért el a világ egyik legrangosabb startup versenyének európai döntőjén, és ezzel bejutott az Intel Global Challenge egyesült államokbeli fináléjában a hazai fejlesztésű szőlővédelmi technológia.

 

Egy startup fejlődésének, dinamizmusának biztosítéka a megfelelő idejű és mértékű tőkebevonás. A lehető legjobb feltételeket kínáló befektetőt megtalálni és meggyőzni pedig senki számára nem egyszerű. Nem véletlen, hogy nagy népszerűségnek örvendenek a speciálisan startupok részére szervezett megmérettetések, melyek rendkívül jó lehetőségeket kínálnak a nemzetközi befektetők előtti bemutatkozásra, valamint elismerések, díjak, és jelentősebb pénzösszegek elnyerésére. Minél nevesebb a rendezvényt szervező, támogató nagyvállalat, annál nagyobb a résztvevők száma, illetve a sajtó és a befektetői érdeklődés is. Nem véletlen tehát, hogy a szoftveróriásról elnevezett Intel Global Challenge az egyik legjelentősebb startup rendezvény, melyre évről évre több ezer csapat jelentkezik a sikeres szereplés reményében.

 

Az Intel Business Challenge idei döntője szeptember 8-10 között Vilniusban került megrendezésre, ahol a jelentkező 4000 csapatból a selejtező során szigorú feltételek alapján kiválasztott 24 startup adhatott számot projektjéről, annak megvalósíthatóságáról és eredményeiről a neves befektetési szakértőkből álló zsűrinek, az Intel vendégeként. A vilniusi döntőn hatalmas elismerést kapott a magyar SmartVineyard™ csapata, akik harmadik helyezésükkel nemcsak Magyarországot, hanem gyakorlatilag Európát is hívatottak képviselni a novemberi egyesült államokbeli döntőn. A szőlőbetegségeket detektáló és előrejelző szenzorhálózat fejlettsége, a cég dinamizmusa nem csak az üzleti mentorok, hanem a pénzügyi szakemberekből álló zsűri körében is nagy elismerést váltott ki.

 

Tovább a teljes cikkhez

 

Insider_blog_logo

]]>
http://iksze.hu/insider-europa-harmadik-legjobb-startupja-a-magyar-smart-vineyard/feed/ 0
HRportal: A munkavállaló képzése a vezető dolga http://iksze.hu/hrportal-a-munkavallalo-kepzese-a-vezeto-dolga/ http://iksze.hu/hrportal-a-munkavallalo-kepzese-a-vezeto-dolga/#respond Wed, 08 Oct 2014 15:41:43 +0000 http://kezembenakulcs.hu/?p=2028

Egy tavasszal készült felmérés eredményei szerint, amelyet a Corvinus Egyetem Versenyképesség Kutató Központja készített, a magyar vállalkozások – különösen a kkv-k – nem igazán képzik munkatársaikat. A kutatás egyik vezetője, Chikán Attila közgazdász szerint a cégvezetők egy része egyáltalán nem tartja fontosnak, hogy az emberi erőforrás képzésébe fektessen. A megkérdezettek 47 százaléka az előző évben egyáltalán nem költött vállalati képzésre. De vajon hogy látják a HR-szakértők, mely szektorokban működik ez mégis másként? Mennyire függ mondjuk a HR-estől a cégek ilyen irányú tevékenysége? Kompetenciája-e, hogy a vezetőség figyelmét ráirányítsa ennek fontosságára, hiszen a döntést általában nem ő hozza meg?

A gazdasági válság nyomán a cégeknek alaposabban meg kellett nézniük mire költenek, így sok esetben került sor költségcsökkentő intézkedésekre. Az egyik legegyszerűbben megvágható területnek éppen a képzés-fejlesztés tűnik. A napi munkával jól el lehet boldogulni továbbképzés nélkül is, így máris spóroltunk, és még embereket sem kellett hozzá elküldeni – gondolhatják a cégvezetők. Viszont hosszú távon a fejlődés, a képzés és ennek nyomán a piaci kihívásoknak megfelelő munkavégzés, az innováció hiánya egészen biztosan pozíciójában és anyagilag is hátrányosan fogja érinteni az adott céget.Csaposs Noémi a Select Humánerőforrás Kft. ügyvezetője, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke megerősítette, hogy sok cég szeretne már eleve “kész” embereket felvenni, akiket más már kiképzett, adott iparági tapasztalattal, hogy minél hamarabb bevethetőek legyenek a tényleges munkába. Ugyanakkor ez nem mindig sikerül, illetve az sem mindegy mennyire összehangolt egy közösség egy munkahelyen. A munkaerő összetétele pedig a hatékonyságot, a versenyképességet kimutathatóan befolyásolja. Ez sokban múlik a HR stratégián és persze azon is, hogy milyen iparágról van szó.”Ehhez viszont hosszú távú gondolkodásra, tudatos vállalati és humánerőforrás stratégiára van szüksége egy vállalatnak. Ott ahol ez megvan, már látható a képzésekre fordított összegek emelkedése, sok helyen egyre fontosabbá vált a kompetencia fejlesztése, a vezetők képzése, az utánpótlás és tehetséggondozás kérdése, menedzselése. Itt se szeri, se száma a külső-belső, képzéseknek, workshopoknak, tréningnek, coachingnak…Nálunk még ez iparágfüggő is, sok műszaki, gyártó-termelő és IT cégnél elkerülhetetlen a technológiai fejlődéssel párhuzamos szakmai és egyéb képzések lebonyolítása és a rendszer működtetése. Egyéb helyeken, ahol nem mindig sikerül az adott vállalatnak piaci pozíciójából vagy kevésbé ismert vállalati brandjéből adódóan a legkiválóbb munkaerőt megszerezni, ott ezt képzésekkel, fejlesztésekkel ellensúlyozni lehet. Egy munkavállaló számára mindig vonzó a fejlődés, tanulás lehetősége, egy innovatív vállalatnál szívesebben és motiváltabban dolgozik az ember. Ilyen vállalat helyzetén nagyot lendít ez a típusú gondolkodás, tehát elmondható, hogy ha nem is azonnal és egyenesen arányosan, de megtérül a humán tőkébe való befektetés.”Sipos Sándor a shapeHR alapítója, HR-tanácsadó tapasztalatai szerint a közép- és nagyvállalati szektorban nem mostohagyerek a képzés, egyszerűen azért, mert nem engedhetik ezt meg maguknak. “Számos közép- és nagyvállalat költ komoly összegeket, és nem utolsósorban: komoly munkaidőt a dolgozói szakmai képzésére, már csak azért is, mert sok esetben erre törvény kötelezi őket. Akár az összeszerelőipar operátorait nézzük, ahol folyamatosak a belső képzések a sztenderd munkafolyamatok betanítására, akár az innováció-orientált iparágakat, mint például a szoftverfejlesztés, a sikeres cégek mindenütt költenek a munkavállalók szakmai fejlesztésére. Ami már nem mindenütt ugyanolyan fontosságú, az a készségfejlesztés és a vezetőfejlesztés. Ezek hasznáról valóban nem mindig könnyű meggyőzni egy vállalat vezetőit.HR

 

Sokan azt mondják, a kulcs az eredmények számszerűsítésében rejlik. A helyzet az, hogy bár sok vezető valóban ilyen igényeket fogalmaz meg, ez csak a probléma megkerülése és áthárítása a HR-re. Pedig a képzés nem HR-kompetencia, a munkavállaló fejlesztése a vezető dolga, a HR ehhez csak bizonyos eszközöket biztosít. És azt, hogy a munkavállaló készségei fejlődtek-e egy képzés során, ugyancsak a vezetőnek kell tudnia megítélni, nem egy kívülről rendelt akármilyen mérőeszköznek.”

Abban mindkét szakértő egyetért, hogy a HR-es dolga, hogy a vezetőt a megfelelő irányba terelje. Akár úgy, hogy először a felső vezetésnek szervez színvonalas készségfejlesztő programot, amely nyomán első kézből megtapasztalhatják annak hatékonyságát. Akár meggyőzéssel, hogy a jövő mindenképpen a befektetett tudásban van. Ezért is fontos, hogy a képzés legyen igazán egyénre illetve vállalatra szabott, de egyúttal rugalmas is, amely tud az egyedi igényekhez alkalmazkodni. Ehhez a szolgáltatói szektornak is tisztulnia kell, mondja Csaposs Noémi.

“Felhígult a szolgáltató szektor is, rengeteg típusú, tartalmú, összetételű képzést kínál a piac, amiből a vezetők nagy része nehezen vagy rosszul választ. Azt kell elsősorban megnézni, felmérni, hogy mire van szüksége az adott szervezetnek a célok eléréséhez, ebből kell kiindulni. Megfelelő alapossággal begyűjteni a szükséges információkat, és az adott helyzethez legjobban igazodó megoldások, lehetőségek után nézni a piacon.” – mondja Csaposs Noémi, aki szerint ez a gyakorlatban inkább fordítva van: gondol a vezető valamit a szervezetéről, az igényekről, néz egy jól csengő szolgáltatót, vagy valaki ajánl egy megoldást, céget, de így a kereslet-kínálat nem lesz összehangolt, az eredmény pedig csalódás mindenki számára. “Csalódottság az adott képzési formában, mind a megrendelő, mind a részvevők oldalán, a piacban és szakmai kérdésekben. Ez magával hozza a végső kérdést vajon megéri mindez? Vagy tegyük a dolgunk tovább, ahogy eddig és oldjuk meg másként a kihívásokra való reagálást? Ennek ellenére úgy gondolom, ez a folyamat és a piac is idővel letisztul, és egyértelműen látszódni fog a különböző HR-stratégiák között vajon mi a célravezető, mi a kifizetődő. Erre rengeteg jó példát lehet látni már nemzetközi és hazai színtéren is. Az hogy ki hogyan jut el eddig a célig, abban viszont nincs egyetemleges megoldás, én a “vállalatra szabott” megoldásokban hiszek, a jövő a rugalmas, kombinált, tartalomhoz, helyhez, időhöz igazodni tudó képzések felé mutat.”

Forrás: HRportal
]]>
http://iksze.hu/hrportal-a-munkavallalo-kepzese-a-vezeto-dolga/feed/ 0
A pénz motivál a munkában? – videó http://iksze.hu/a-penz-motival-a-munkaban/ http://iksze.hu/a-penz-motival-a-munkaban/#respond Sat, 20 Sep 2014 15:15:24 +0000 http://kezembenakulcs.hu/?p=2015 Nem igazán.

És nem is csak az öröm, hogy dolgozhatunk, vagy pénzt kereshetünk. Dan Ariely viselkedéskutató két különleges kísérlettel mutatja be a választ.

 

]]>
http://iksze.hu/a-penz-motival-a-munkaban/feed/ 0