IKSZE

TEAM

Móna profil

VARGA MÓNIKA

Az IKSZE elnökségéig izgalmas szakmai út vezetett, megjárva a for-profit szektor kisebb és nagyobb szereplőit (OTP, Johnson&Johnson, FIVOSZ - Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége). Közgazdász és marketinges induló felszereléssel az IKSZE jelenleg Mónikával olyan elnök vezetése alatt tölti a dolgos hétköznapokat, aki operatív vezetőként, menedzserként, gazdasági szakemberként segíti azt a keretet tartani, amelyben a szakmai út kiteljesedhet. A legjobb benne mégis az, hogy maga is olyan tudások záloga, amelyeket programjainkban újrafogalmazunk.

Eddigi munkakörei révén számos üzleti területre nyert betekintést (kereskedelem, B2B üzleti kommunikáció, trade marketing, marketing, beszerzés, szolgáltatás), így szűkebb szakmai érdeklődési köréhez tartozik a vevőmenedzsment, stratégiai tervezés, költségmenedzsment.  A tágabb érdeklődési köréhez pedig a lehetőségteremtés, ötletek meghívása a valóságba, társadalmi ügyekben a nagy ívek alatt a kis ívek megfaragása, szakmában és magánemberként a hobbik szintjén is.

Hozzá fűződik Magyarország belépése a nemzetközi Get In The Ring startup versenysorozatba, amelyet tavaly ősszel először rendeztek meg hazánkban is, olyan sikerrel,  hogy európai  középdöntős helyezett magyar startupperekkel mutatkozhatott be Magyarország.

Itt ismertük meg Mónát, aki behívta az IKSZE csapatot is a versenyprogram megvalósítói közé.


MÓNA #fiatalok #startup #vállalkozás #menedzsment #marketing #kapcsolat #stakeholder #innováció #piac #siker #csillagok #házilekvár #kisoroszlán

Évi profil

BUZGÓ ÉVA

2012 ősze óta az IKSZE szakmai fókusza minden korábbinál komolyabban közeledett a felsőoktatási tématerületek felé, pusztán azáltal, hogy egy profi „karrieres” csatlakozott a stábhoz. Az IKSZE első generációs karrierirodai vezetőképzés neveltje, a Pécsi Tudományegyetem Karrierirodai vezető székéből Budapestre érkezve, élére állt azon törekvéseknek, amely nemcsak a szervezet fejlődését, de a felsőoktatási ügyek portfóliónkba történő markáns pozicionálását is zászlajára tűzte. Számszerűen nőttek meg az egyetemi, főiskolai programok, a közös gondolkodás és munka vidéki egyetemközpontokkal: tréningek, workshopok és átfogó intézményi szervezetfejlesztések, projekttervező műhelyek.

Közben maga is tanult tovább, szervezetfejlesztői, tréneri és facilitátori senior szakemberré vált, aki a keze alatt futó programok minden részfolyamatához érdemben kapcsolódni tud, flipchartfirkálástól a pályázatíráson, tematikus nyári táborokon át a nemzetközi partnerekkel történő tárgyalásig.

Kurátora és külsős szakembere a Tandemnek Szlovákiában, akikkel már több alkalommal is részt vett pályaorientációs és vállalkozói kompetenciafejlesztő tematikus élménytáborok szervezésében és vezetésében, amelyeket kifejezetten a középiskolás korosztály valamint a velük foglalkozó pedagógusok számára dolgoztak ki.


ÉVI #karrier #tréning #módszertan #pályázat #stratégia #projekt #entrepreneurship #szervezet #diáktábor #tanár #mindmap #PintérBéla #Ulickaja #burgonyafánk

Brigi profil

SERBÁN BRIGITTA

Magyar szakos tanári és elméleti bölcsész diplomával az írás, olvasás, kommunikáció funkcionális kultúrájával kezdett foglalkozni az IKSZÉ-be érkezve. 2012 nyarán a szervezet arra hívta be, hogy középiskolások pályaori táborát vegye kézbe. Keresse a közös hangot az iskolákkal, tanárokkal, sulisokkal, toborozzon, szervezzen, blogot írjon, beszélgetéseket hallgasson és beszélgetőpartnereket keressen. A nyelveken szólás alternatív formában értelmeződött át a nálunk töltött évek alatt, és ma már nap mint nap beszél angolul, trénerül, pályázatul, költségvetésül, gyerekül, felnőttül. Kacérkodik a grafikai világgal, a trénerséggel, nyugtalanul keresi a járatlan utakat, a fejlődés és tanulás lehetőségeit. Mindeközben pedig rendíthetetlenül hisz a munka-magánélet egyensúlyának jótékony, energetizáló hatásában.

Az IKSZE PR hírnöke, aki kockából kört, unalmasból izgalmasat, profilból hangulatot, levélből üzenetet gyárt: így született meg egy sajátos ikszés brand, amely jövőtervezésről, ötletelésről, kapcsolatokról, a kapcsolódások újraértelmezéséről is szól, a szakmaiság mellett.

Segít abban, hogy megfogalmazhassuk IKSZE-ként, szakemberként és magyar civil gondolkodóként: mit üzenünk, miért dolgozunk, és hogyan tudjuk céljainkat megvalósítani.

Ma az IKSZE nemzetközi pályázatainak menedzsere, ötletfelelőse és favágója, nemzetközi szakmai kerekasztal beszélgetések „magyar” arca.


BRIGI #kreativitás #szöveg #tudástranszfer #changemaker #entrepreneurship #googleapp #GANTT #Bécs #Luca #Boldizsár #barátok #AvishaiCohen

COPYRIGHT © 2015 IKSZE - MINDEN JOG FENNTARTVA.