IKSZE

STRATÉGIÁNK

Nonprofit egyesület vagyunk. Ebben az alternatív formában találtuk meg leginkább azt a rugalmas közeget, ahonnan még lehetséges belépni a minket mozgató oktatási és fejlesztési problématerületekre, miközben valamelyest függetlenek tudunk maradni azok kötöttségeitől.

light-bulbs14

Ezek a kötöttségek ugyanis sok esetben időt, energiát, kreativitást nyelnek el, nehézkes plusz köröket igényelnek az erős szabályozottságból adódóan, amit szeretnénk kiküszöbölni.

Egy iskolában, felsőoktatási intézményben, kis vagy nagyvállalkozásban mozgó cégnél a gyorsan változó körülmények, a mindennapi működés előírásai, a szinte alig lekövethető újítások áradata, de egyáltalán az apparátus saját mérete nagyon megnehezíti a dolgát annak, aki a változásokra reagálni szeretne. Vagyis mindazoknak, akik „friss szelet”: motivációt, innovatív szemléletet , új tudást szeretnének bevinni és benn is tartani a rendszerben.  Ráadásul máris ott a következő bökkenő, hogy mindezt mégis miből…

No hát itt jöhet jól a segítségünk.

Mi bomlunk az olyan innovátor- edukátor emberekért, tudásforrásokért és stratégiákért, amelyek segítenek az előremutató gondolkodás, működés fejlesztésében és hosszú távú fenntartásában. Szeretnénk lehetőséget találni arra, hogy kapcsolatba kerüljünk olyan kulcsemberekkel és kulcsprogramjaikkal, amelyeket aztán tovább adhatunk másoknak. Nemcsak csatorna szeretnénk lenni, hanem egyúttal az az aktív közeg, amely maga is reagál arra, amit épp megtanul majd küldetésként megfogalmaz és hirdet.

 

 

Karriertanácsadó és életpálya-építő szolgáltatásainkat úgy építettük fel, hogy közben magunk is trénerek, facilitátorok lettünk. Vállalkozói szemléletet úgy promotálunk iskolákban, hogy közben magunk is léptünk egy nagyot, és önfenntartó vállalkozókká váltunk. Úgy szervezünk képzést pedagógusoknak, hogy közben mi is ott ülünk velük a tréningen és tanulunk velük együtt. Úgy beszélünk fiatalokat támogató módszerekről, hogy folyamatosan dolgozunk iskolás diákcsoportokkal, hogy lássuk, halljuk, megértsük őket. Úgy beszélünk szervezetfejlesztésről, hogy több éve vezetünk ilyen folyamatokat számos helyen is az országban. Kommunikálunk, prezenetálunk, tervezünk, szervezünk, hiszen ez a jelenünk nekünk is, így tudunk leginkább mások segítségére lenni ugyanezen formák átadásában.

certification4

 

Pályázati programok előkészítésében segédékezünk, miközben magunk is dolgozunk pályázatokon. Tudjuk milyen az, ha megvan már a cél, de a forrás még nincs. Kivesszük a részünket tehát a forrásteremtő, többnyire bizonytalan, hosszas, papírozós – és tegyük hozzá: nem ritkán dögunalom - munkából is.

Valamit valamiért, ugye.

 

sunny69

 

Alapvetően jellemző munkamorálunkra, gondolkodásunkra és általános napi munkamódszereinkre a tréneri mentalitás. Ez az, amiben mi jók vagyunk, hiszen a tréneri attitűd nem merül ki a kislabda dobálós csapatépítő hétvégék menetében, amiről mindenkinek van tapasztalata rogyásig.

Nekünk a tréneri szemlélet eszköz, megoldó stratégia, vérkomoly játék, színes post it, fogalmazott levél, termék, esszencia, cél és ok, hétfőkeddszerdacsütörtökpéntekszombatvasárnap.

 

Van egy élő tréneri szabály: ne vezess olyan foglalkozást,
amelyet nem próbáltál ki korábban résztvevőként magad is.

Ez a vezérelvünk. Közösségként értelmezzük magunkat és partnereinket, legyen az pedagógus, TED előadó, elméleti meg gyakorlati szakember, szervezeti felsővezető, biztonsági őr, kismama vagy középiskolás kamasz.

 


 

Csak együtt, közösen tanulhatunk és taníthatunk.

Csak így érezzük magunkat hitelesnek.

COPYRIGHT © 2015 IKSZE - MINDEN JOG FENNTARTVA.